Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9561
Title: | Оцінка органолептичних та фізико-хімічних показників йогуртів за дескрипторно-профільним методом |
Other Titles: | Evaluation of organoleptic and physicochemical parameters of yogurts by descriptor-profile method |
Authors: | Стріха, Людмила Олександрівна, науковий керівник Strikha, Ludmila, scientific director Крамар, В. П. Kramar, V. |
Keywords: | йогурти органолептичні показники фізико-хімічні показники дескрипторно-профільний метод yogurts organoleptic parameters physicochemical parameters descriptor-profile method |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Миколаївський національний аграрний університет |
Abstract: | У статті викладено результати застосування сучасної методики сенсорного аналізу з використанням дескрипторно-профільного методу: нами була розроблена п’ятибальна система оцінки якості органолептичних показників (дескрипторів) і проведене профілювання зразків йогуртів, встановлений їх рівень якості. В цілому всі зразки відповідають вимогам ДСТУ 4343:2004 за якістю упакування і маркування, органолептичними та фізико-хімічними показниками. The article presents the results of application of modern methods of sensory analysis using the descriptor-profile method: we have developed a five-point system for assessing the quality of organoleptic parameters (descriptors) and profiling samples of yogurt, established their quality level. In general, all samples meet the requirements of DSTU 4343: 2004 for the quality of packaging and labeling, organoleptic and physicochemical parameters. |
Description: | Крамар В. П. Оцінка органолептичних та фізико-хімічних показників йогуртів за дескрипторно-профільним методом // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15). С. 107-111. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9561 |
Appears in Collections: | Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
107-111.pdf | 475,46 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.