Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9561
Title: Оцінка органолептичних та фізико-хімічних показників йогуртів за дескрипторно-профільним методом
Other Titles: Evaluation of organoleptic and physicochemical parameters of yogurts by descriptor-profile method
Authors: Стріха, Людмила Олександрівна, науковий керівник
Strikha, Ludmila, scientific director
Крамар, В. П.
Kramar, V.
Keywords: йогурти
органолептичні показники
фізико-хімічні показники
дескрипторно-профільний метод
yogurts
organoleptic parameters
physicochemical parameters
descriptor-profile method
Issue Date: 2020
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Abstract: У статті викладено результати застосування сучасної методики сенсорного аналізу з використанням дескрипторно-профільного методу: нами була розроблена п’ятибальна система оцінки якості органолептичних показників (дескрипторів) і проведене профілювання зразків йогуртів, встановлений їх рівень якості. В цілому всі зразки відповідають вимогам ДСТУ 4343:2004 за якістю упакування і маркування, органолептичними та фізико-хімічними показниками.
The article presents the results of application of modern methods of sensory analysis using the descriptor-profile method: we have developed a five-point system for assessing the quality of organoleptic parameters (descriptors) and profiling samples of yogurt, established their quality level. In general, all samples meet the requirements of DSTU 4343: 2004 for the quality of packaging and labeling, organoleptic and physicochemical parameters.
Description: Крамар В. П. Оцінка органолептичних та фізико-хімічних показників йогуртів за дескрипторно-профільним методом // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15). С. 107-111.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9561
Appears in Collections:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
107-111.pdf475,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.